Previous Next

ماسك نارگيل

 

ماسك نارگيل

هر روز از کنار مغازه‌های میوه‌فروشی رد می‌شویم و نیم نگاهی نیز به میوه‌هایی همچون نارگیل می‌اندازیم، واقعا در این میوه با پوست بسیار سخت چه چیزی نهفته است، چه خواصی دارد و در چه بیماری‌هایی امکان استفاه دارد

مواد تشكيل دهنده نارگيل

 

به طور کلی در 100 گرم شیر نارگیل، این مواد معدنی و ویتامین‌ها وجود دارد:

 

* کالری 230 گرم

* پروتئین 3/2 گرم

* چربی 8/23 گرم

* کربوهیدارت 5/5 گرم

* شکر 335/3 گرم

* ویتامین C 8/2 میلی‌گرم

* ویتامینE 15/0 میلی‌گرم

* ویتامین B1 026/0 میلی‌گرم

* ویتامینB6 33/0 میلی‌گرم

* ویتامینB5 183/0 میلی‌گرم

ویتامین B3 76/0میلی‌گرم

* آهن 64/1 میلی‌گرم

* سلنیوم 2/6 میلی‌گرم

* سدیم 15 میلی‌گرم

* کلسیم 16 میلی‌گرم

* فسفر 100 میلی‌گرم

* پتاسیم 260 میلی‌گرم

خواص نارگيل

 

شیر نارگیل سنگ كليه رادفع می‌کند و برای پایین آوردن تب بسیار مفید است. نارگیل با نام علمی (Coeos nucifera) گیاهی است که در حدود سه هزار سال پیش در جنوب آسیا کشت می‌شد و در حال حاضر به صورت درخت نارگیل در تمام مناطق استوایی وجود دارد. مردم اقیانوس آرام از تمام قسمت‌های این درخت استفاده و آن را به عنوان یک غذای اصلی مصرف می‌کنند.میوه نارگیل کروی شکل است که قسمت خارجی آن ضخیم و سفت و متشکل از الیاف نباتی و داخل آن صاف و سخت است. درخت آن در هر سال، حدود پنجاه عدد نارگیل می‌دهد. نارگیل هنگامی که نارس است، مقدار بیشتری شیر دارد ولی به تدریج که می‌رسد مقدار شیر آن کمتر می‌شود.گوشت این میوه دارای آنزیم‌های مختلف انورتین، اکسیداز و کاتالاز است و در شیر آن اسیدهای آمینه مختلف موجود است. گوشت سفید نارگیل از نظر طب قدیم ایران، گرم و خشک و شیر آن کمی گرم و مرطوب است.نارگیل به دلیل داشتن چربي زیاد و مواد مغذی چاق کننده است و حرارت داخلی بدن را افزایش می‌دهد. همچنین برای خوشبوکردن دهان نیز مفید است. این میوه ضعف کبد را درمان می‌کند، ادرار را افزایش می‌دهد، درد مثانه را رفع می‌کند و مداوا کننده زخم‌های بدن است. ریشه درخت نارگیل برای ناراحتی‌های کبدی همانند یرقان مفید است و دم‌کرده آن اسهال خونی را برطرف می‌کند. شیر این میوه ضد سم است و برای برطرف‌کردن آب آوردگی از آن استفاده می‌شود. همچنین برای معالجه پوستی مفید است. روغن نارگیل که از تقطیر گوشت سفید آن به دست می‌آید، حافظه و هوش را تقویت می‌کند و در درمان کمر درد نیز موثر است. نارگیل دیر هضم است و در بدن تولید خلط می‌کند، بنابراین بهتر است با شکر خورده شود. این میوه به دلیل گرم بودن ممکن است در گرم مزاجان اشکالاتی به وجود آورد که این گونه افراد باید آن را با میوه‌های ترش، لیمو یا هندوانه بخورند. خوردن آن برای سرد مزاجان و سالمندان بسیار مفید است و اشکالی ایجاد نمی‌کند.

 

نحوه درست كردن ماسك نارگيل:

 

گرد نارگیل را در شیر حل کنید و خوب به هم بزنید تا خمیرى شکل شود سپس آن را روى صورت مالیده و بگذارید تا خشک شود. بعد با آب ولرم بشویید. آب خیار را با خامه مخلوط کنید و به مدت نیم ساعت محلول را روى صورت بگذارید، این ماسک خاصیت آب‌رسانى دارد