ریزش مو به دلیل مصرف قرصهای ضدبارداری
قرص های ضدبارداری را خیلی از خانم ها مصرف میکنند، ولی تعداد کمی از آنها با خوردن این قرصها دچار ریزش موقتی مو میشوند. بیشتر اوقات پس از قطع دارو، ریزش مو رخ میدهد. خانمهایی که موقع استفاده از این قرصها دچار ریزش مو میگردند، ممکن است زمینه ارثی هم داشته باشند و ریزش موهای شان با مصرف قرص تشدید گردد.
وقتی خانمی مصرف این قرصها را قطع میکند، دو یا سه ماه بعد متوجه ریزش موهای سرش میشود. این ریزش ممکن است ۶ ماه طول بکشد و سپس متوقف شود. ۶ تا ۱۲ ماه پس از آنکه ریزش مو قطع شد، موی سر مجددا شروع به رشد میکند.
آلوپسیای بعد از زایمان
خیلی از زنان ، ریزش مو را در دوران یائسگی و بعد از آن تجربه می کنند . زمانیکه ترشح مقدار استروژن در بدن کاهش می یابد. سایر تغییرات هورمونی- برای مثال تغییر میزان استفاده از داروهای ضد حاملگی نیز می تواند منجر به ریزش مو شود.
قرصهای جلوگیری از بارداری
در برخی از زنان قطع و یا مصرف قرصهای جلوگیری از بارداری منجر به ریزش مو میشود. این به خصوص در زنانی که زمینه ارثی ریزش مو دارند اتفاق میافتد.
حاملگی
بسیاری از زنان بعد از گذشت چند ماه از زایمان متوجه ریزش موی شدید در خود می شوند.این موضوع به این دلیل اتفاق می افتد که در زمان حاملگی افزایش مقدار هورمونهای زنانه سبب می شود تا موها مدت بیشتری در فاز رشد باقی بمانند. پس از حاملگی که سطح هورمونها نرمال می شوند، این موها به صورت گروهی وارد فاز استراحت میشوند و ریزش پیدا می کنند.
تغییرات هورمونی بعد از حاملگی
مادرانی که تازه کودکان خود را متولد کرده اند از ابتدا تا بعد از ۶ ماه نیز ریزش مو را تجربه می کنند و این زمانی است که مقدار استروژن در خون در حال برگشت به مقدار نورمال است. در حقیقت چیزی که به نظر ریزش موی شدید می آید در واقع تنظیم چرخه رشد طبیعی مو است ۰( نسبت به زمان حاملگی که در اثر میزان زیاد هورمون ریزش مو از حد نورمال کمتر می شود)